Sirup od malina
za 4 l sirupa
priprema 30 min.
mirovanje: 12 sati
Sastojci:
• 5 kg zrelih malina
• 3 kg šećera
• 1 konzervans
• 5 limuntusa
Priprema:
1. Maline očistiti od listova i trunja, te oprati.
2. Staviti ih u dublji lonac ili vanglu, pa sjediniti s konzervansom, limuntusom i šećerom. Dobro izmešati
i dlanovima izgnječiti maline kako bi pustile što više soka.
3. Prekriti suvom krpom i ostaviti na hladnom da miruju najmanje 12 sati. Tokom mirovanja mešati da
bi se šećer rastopio.
4. Kada se šećer potpuno rastopi, kašu od malina procediti kroz cetku i prema potrebi ispasirati.
5. Sirup razliti u čiste staklene flaše i zatvoriti.
Ostaviti ga na suvom i hladnom mestu do upotrebe.
Previous post
Džem od nektarina i jabuka
Next post
Punjene piroške
more from category
Džem od nektarina i jabuka
Vreme je da sočnim plodovima bresaka napunite staklene tegle!
pročitaj još