14.04.2022 Zimnica

Kompot od trešanja

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 2 tegle od 800 g
posno jelo
priprema: 30 min.

Sastojci:
* 1 kg trešanja (rušteva)
* 200 g šećera
* 5 dl vode
* prstohvat konzervansa
* 2 tegle od 800 g

Priprema:
1. Pripremiti dve staklene tegle s metalnim poklopcima, dobro i
h oprati i zagrejati u rerni.
2. Trešnje očistiti od peteljki i dobro
ih oprati, koštice ostaviti.
3. U šerpu sipati 5 dl vode, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
4. Ubaciti polovinu trešanja i kratko ih blanširati 1 minut. Potom ih vaditi rešetkastom kašikom i odmah spuštati u zagrejanu teglu. Na isiti način postupiti i s preostalim trešnjama.
5. Uzeti preostalu ključalu tečnost i njome zaliti trešnje u teglama. Posuti ih s vrlo malo konzervansa i zatvoriti metalnim poklopcima. Ostaviti da se ohlade.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category