Tart s breskvama i kupinama
Zasladite se finim domaćim slatkišem proverenog kvaliteta i fantastičnog ukusa!
pročitaj jošza 3 tegle od 500 g
priprema: 30 min.
kuvanje: 120 min.
mirovanje: 12 sati
Sastojci:
• 2,5 kg zrelih nektarina
• 500 g jabuka
• 500 g šećera
• 1 šipka vanile
Priprema:
1. Nektarine i jabuke očistiti od koštica, pa zajedno s ljuskom izmiksati u blenderu.
2. U šerpu sipati kašu od voća, dodati sastruganu šipku vanile, te kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok suvišna tečnost ne uvri.
3. Potom ubaciti šećer, i nastaviti kuvanje dok se ne dobije željena gustina.
4. Tegle za džem dobro oprati i poslagati u rernu. Zagrevati ih na 100°C dvadesetak minuta.
5. Vreo džem sipati u tople tegle i zatvoriti. Izvrnuti ih naopačke pa uviti u deblji peškir ili ćebe, te ostaviti da prenoće. Nakon što se ohlade, sutradan ih poslagati na police špajza.