Zimska krem čorba
- za 4 osobe
- posno jelo
- priprema: 45 min.
Sastojci
- 1 manji karfiol
- 1 manji brokoli
- 1 glavicva crnog luka
- 1 šargarepa
- 70 g celera
- 2 l supe od povrća
- mešavina začina
- ulje
Priprema
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer izrendati na krupno rende.
2. Karfiol i brokoli očistiti od spoljnih listova i korena. Potom karfiol iskidati na manje cvetove a brokoli ostaviti u komadu.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, potom dodati šargarepu i celer pa sve zajedno kratko prodinstati.
4. Sipati supu od povrća i kuvati dok ne proključa. Dodati karfiol i brokoli i nastaviti sa kuvanjem dok povrće ne omekša.
5. Nakon toga povrće ocediti pa brokoli izvaditi i iseći na krupnije komade a preostalo povrće sa malo tečnosti u kojoj se kuvalo izmiksati.
6. Izmiksano povrće sjediniti sa preostalom supom od kuvanja pa dodati začine po ukusu i seckani brokoli te sve zajedno kuvati dok ne proključa.