13.06.2018 Predjela

Viršle u lisnatom testu

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
16 pilećih viršli
1 jaje
susam

ISPROBAJTE I… Pužiće sa mesom

Priprema:
1. Uzeti polovinu lisnatog testa i pomoću oklagije istanjiti u pravougaonik vodeći računa da testo ne bude previše tanko. Potom okruglim zupčastim nožem iseći na trake širine 2,5 cm.
2. Viršle obmotati trakama testa pazeći da se pri rolanju krajevi testa preklapaju. Obmotane viršle preseći napola da bi se od svake dobile dve kraće polovine.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju viršle u testu. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok testo blago ne porumeni.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category