Viršle u lisnatom testu
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
16 pilećih viršli
1 jaje
susam
ISPROBAJTE I… Pužiće sa mesom
Priprema:
1. Uzeti polovinu lisnatog testa i pomoću oklagije istanjiti u pravougaonik vodeći računa da testo ne bude previše tanko. Potom okruglim zupčastim nožem iseći na trake širine 2,5 cm.
2. Viršle obmotati trakama testa pazeći da se pri rolanju krajevi testa preklapaju. Obmotane viršle preseći napola da bi se od svake dobile dve kraće polovine.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju viršle u testu. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok testo blago ne porumeni.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!