12.05.2022 Predjela

Trouglovi s piletinom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
* 400 g pilećeg belog mesa
* 200 g šampinjona
* 1 veća glavica crnog luka
* 1 puna kašika gustina
* 200 g tankih kora za pitu
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, piletinu i šampinjone takođe iseći na kockice.
2. Crni luk propržiti na malo ulja da postane staklast pa dodati piletinu i pržiti je dok ne promeni boju.
3. Ubaciti šampinjone i nadalje sastojke dinstati u soku koji će pečurke pustiti dok tečnost ne uvri.
4. Nakon što meso i povrće omekša, posuti ih gustinom, posoliti, pobiberiti i promešati.
5. Kore za pitu iseći na trake. Poprskati ih uljem pa na početak svake trake naneti kašiku fila. Kore ukoso presaviti preko fila pa postupak presasvijanja nastaviti do kraja da bi se oblikovali trouglovi.
6. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega trouglove. Premazati ih uljem i preći u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumene.

Savet: Trouglove ne morate peći u rerni, možete ih ispržiti u tiganju na malo ulja.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category