Tart od bundeve
Tart od bundeve
za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 30 min.
Sastojci:
Za testo:
* 250 g brašna
* 50 g putera
* 100 g krem sira
* 1 jaje
* malo soli
* hladno mleko
Za nadev:
* 1 kriška bundeve
* 200 g svežeg sira
* 200 ml pavlake
* 2 jajeta
* so
* biber
* 100 g kačkavalja
* malo kockica slanine
* peršun
Priprema:
1. Povezati brašno, puter, malo soli i krem sir, pa umesiti fino prhko testo. Po potrebi dodati jedno jaje i mleko kako bi se smesa povezala. Testo zamotati u foliju i staviti u frižider da odstoji 30 minuta.
2. Za to vreme iseći bundevu na kockice, a u drugoj posudi pomešati sveži sir, pavlaku i blago umućena jaja. Posoliti i pobiberite smesu po ukusu.
3. Testo rastanjiti i njime obložiti kalup za pečenje. Premazati ga pripremljenim filom, a preko toga rasporediti kockice bundeve i kačkavalja.
4. Posputi nadev peršunom i kockicama slanine, te stavite pleh u rernu i tart peći na 200°C oko 30 minuta. Iseći ga na kriške i poslužiti odmah.
Savet: Bundevu po želji možete i narendati