Slana torta
Slana torta
Priprema: 30 min.
Mirovanje: 120 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 16 parčadi tost hleba
* 400 g sitnog sira
* 100 ml majoneza
* 3 čena belog luka
* 3 jajeta
* 1 veza mirođije
* 150 g šunkarice
* 3 fileta pečene paprike
* 1 svež krastavac
* so
Priprema:
1. U posudi sjediniti sitni sir i majonez, pa dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa. Dobijenu smesu podeliti na dva dela.
2. Beli luk ispasirati, jaja obariti i izrendati nasitno, mirođiju sitno iseckati, pa sve zajedno umešati u prvi deo smese od majoneza i sira.
3. Posebno šunkaricu izrendati nakrupno, a pečenu papriku dobro ocediti i iseći na kockice pa umešati u drugi deo smese od sira i majoneza.
4. Na tacnu za posluženje složiti četiri parčeta tost hleba tako da oblikuju kvadrat. Premazati ih polovinom smese od jaja i mirođije i poravnati špatulom. Prekriti novim slojem tost hleba, pa naneti polovinu fila od šunkarice i pečene paprike. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom kako bi se utrošio materijal.
5. Svež krastavac oprati, pa zajedno s korom pomoću noža za guljenje povrća iseći na listove. Listovima krastavca prekriti gornji sloj torte.
6. Oblikovanu tortu prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižideru da se stegne. Potom je iseći na štanglice i poslužiti.