Salata s krompirom
za 6 osoba
posno jelo
priprema: 60 min.
Sastojci:
* 5 belih krompira srednje veličine
* 1 manja crvena paprika
* 70 g kukuruza šećerva iz konzerve
* 200 g šampinjona
* 50 g neslanog kikirikija
* 1 manji struk praziluka
* 250 g posnog majoneta
* mleveni biber
* 2 kašike ulja
* so
Priprema:
1. Krompir zajedno s ljuskom obariti da omekša. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi a potom oguliti i iseći na kockice.
2. Praziluk očistiti od spoljnih listova, oprati ga i iseći na kockice. Crvenu papriku takođe očistiti i iseći na kockice.
3. Šampinjone iseći na listove. U tiganju zagrejati malo ulja pa ubaciti pečurke i pržiti ih neprekidno mešajući dok tečnost koju su pustile ne uvri a one blago ne porumene.
4. Kikiriki nakrupno samleti u blenderu. Kukuruz šećerac izvaditi iz konzerve i ocediti od tečnosti.
5. U većoj činiji sjediniti krompir, praziluk, kukuruz šećerac, papriku i kikiriki. Dodati posni majonez, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa polako mešati dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu masu. Pripremljenu salatu ostaviti u frižideru da se rashladi do služenja.