Pužići s mesom
Sastojci:
8 tankih kora za pitu
400 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 dl pavlake
1 dl mleka
2 jajeta
1/2 praška za pecivo
so, ulje
ISPROBAJTE I… Pogačice sa šunkom
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja.
2. Dodati mleveno meso i nastaviti prženje dok blago ne porumeni. Ne treba previše pržiti pošto će se dopeći u rerni.
3. Uzeti jedan list kore za pitu i premazati ga s malo ulja. Rasporediti po njemu malo fila od mesa, pa urolati i smotati u krug. Na isti način oblikovati još pužića.
4. Posebno pripremiti preliv. Umutiti pavlaku, mleko, jaja i prašak za pecivo s malo soli.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju pužiće od mesa. Preliti ih pripremljenim umakom i peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok ne porumene.
Savet: Na kore nemojte stavljati previše fila od mesa, da se ne bi raspale prilikom savijanja.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!