Punjeni krompir
Sastojci:
8 belih krompira srednje veličine
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike domaćeg kajmaka
20 g parmezana
1 kašika seckanog peršuna
150 g dimljenog suvog vrata
mešavina začina
ISPROBAJTE I… Krompir pogačice sa kačkavaljem
Priprema:
1. Krompire zajedno s ljuskom dobro oribati hrapavim delom sunđera za posuđe.
2. Odgore ih izbockati čačkalicom i poslagati na žicu rerne. Peći na 200°S dok pulpa ne omekša.
3. Crni i beli luk propržiti na malo ulja.
4. Pečenim krompirima odseći vrhove, a pulpu izdubiti.
5. Izdubljenu sredinu krompira blago izgnječiti pa sjediniti sa prženim lukom, dodati kajmak, parmezan, peršun i začine po ukusu. Polako promešati pa dobijenom smesom napuniti izdubljene krompire. Odgore utisnuti po list dimljenog suvog vrata.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!