Prženi trouglovi
za 3 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 20 min.
Sastojci:
* 100 g feta sira
* 100 g kačkavalja
* 1 jaje
* 90 ml mleka
* 10 g praška za pecivo
* 300 g pšeničnog brašna
* malo soli
* 2 kašike seckanog peršuna
* 2 čena pasiranog belog luka
* ulje za prženje
Priprema:
1. U činiji sjediniti jaje, mleko, izmrvljeni feta sir, pasirani beli luk, peršun, kačkavalj i malo soli po ukusu, pa promešati. Dodati mešavinu brašna i praška za pecivo, te rukom umesiti testo.
2. Umešeno testo prekriti prozirnom folijom i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo preručiti na radnu površinu posutu brašnom i istanjiti ga oklagijom u pravougaonu koru debljine 6-7 mm. Nožem iseći kvadrate od testa, a zatim svaki kvadrat preseći po dijagonali da bi se dobili trouglovi.
4. U tiganju umereno zagrejati oko 150 ml ulja, pa spuštati u njega trouglove od testa. Pržiti ih najpre sa jedne a zatim i sa druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirne salvete kako bi upile suvišnu masnoću. Trouglove poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.