Prhke perece
Prhke perece
za 3 osobe
priprema: 30 min.
mirovanje: 30 min.
pečenje: 20 min.
Sastojci:
* 250 g integralnog pšeničnog brašna
* 1 ravna kašičica praška za pecivo
* 1/2 kašičice soli
* 100 g svežeg sira
* 100 g putera
* malo vode po potrebi ili 1 belance
* susam ili mak za posipanje
Priprema:
1. Pomešati brašno, so i prašak za pecivo. Potom dodati kockice hladnog putera i izmrvljeni sir. 2. Sjediniti sve sastojke u glatko testo, a ako je potrebno sipati malo hladne vode ili dodati jedno belance.
3. Formirati loptu od testa, zamotati je u foliju i ostaviti na pola sata da odmara u frižideru.
4. Testo rastanjiti na pobrašnjenoj radnoj površini i modlicom u vidu perece vaditi oblike.
5. Poređati ih na pleh preko papira za pečenje i premazati mešavinom ulja i vode. Posuti ih susamom ili makom po želji.
6. Perece peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.
Savet: U testo možete dodati nekoliko kašika raznih semenki po želji