Posna čorba od povrća

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
posno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 srednje šargarepe
* 1 koren peršuna
* 2 srednja krompira
* 2 mlade tikvice
* 1 žuta paprika babura
* 2 paradajza
* 1 kašičica mlevene dimljene paprike
* 1 kašika seckane sveže mirođije
* 2 l supe od povrća iz kocke
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu, koren peršuna, krompir i tikvicu oguliti i iseći na kockice. Paradajz i papriku baburu takođe iseći na kockice.
2. U loncu na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast, a zatim dodati šargarepu i koren peršuna, te sve zajedno kratko propržiti.
3. Dodati papriku i pržiti je dok napola ne omekša.
4. Ubaciti tikvice, krompir i paradajz, pa nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće ne omekša.
5. Sipati supe koliko je potrebno da prekrije povrće. Začiniti mlevenom paprikom i mirođijom, posoliti i pobiberiti po ukusu. Kuvati nakon što čorba proključa još desetak minuta.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category