Pita od bajatog hleba
za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 20 min.
pečenje: 40 min.
Sastojci:
* 1 manja vekna hleba
* 2 kašike senfa
* 2 kašike kečapa + 50 g
* 400 ml mleka
* 1/2 kašičice origana
* 150 g pečenice
* 200 g kačkavalja
* 3 jajeta
* 4 kašike ulja
* 150 g šampinjona
* so
Priprema:
1. Bajati hleb iseći na kockice dimenzija 1,5dž1,5 cm.
2. Posebno umutiti jaja, mleko, senf, 2 kašike kečapa i 2 kašike ulja. Smesu preliti preko kockica hleba i promešati.
3. Pečenicu iseći na trakice, a kačkavalj izrendati nakrupno. Iseckane sastojke ubaciti u vanglicu sa hlebom, dodati malo origana i promešati.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za pitu. Smesu poravnati.
5. Šampinjone iseći na deblje listove i propržiti na ulju da puste suvišnu tečnost. Rasporediti ih preko smese u tepsiji i odozgo poprskati preostalim kečapom.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok korica ne porumeni.
Savet: Povedite računa da vekna hleba bude manja kako pita ne bi bila suva.