pileca pasteta
27.04.2023 Predjela

Pileća pašteta

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 20 min.
kuvanje: 25 min.

Sastojci:
* 400 g pileće džigerice
* 1 glavica crnog luka
* 1 jabuka
* 1 ravna kašičica soli
* 70 g putera
* 2 kašike maslinovog ulja
* 100 ml belog vina
* prstohvat šećera
* 60 ml pavlake za kuvanje
* malo bibera
* 1 kašičica senfa
* 1/2 kašičice dimljene mlevene paprike

Priprema:
1. Pileću džigericu očistiti od žilica i iseći na manje komade, jabuku oguliti, očistiti i iseći na kockice, crni luk sitno iseckati.
2. U šerpi na rastopljenom ulju i puteru propržiti crni luk i jabuku. Posoliti i pržiti neprekidno mešajući oko 5 minuta.
3. Dodati pileću džigericu, te nadalje dinstati na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.
4. Sipati belo vino, dodati šećer i dinstati dok vino ne uvri. Izmaći s ringle, pa dodati pavlaku za kuvanje, mlevenu papriku i senf, te promešati.
5. Sastojke preručiti u blender i izmiksati. Paštetu preručiti u staklenu teglicu i ostaviti da se ohladi.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category