Pileća čorba s orzo pastom
Za 5 osoba
Priprema: 60 min.
Sastojci:
*2 glavice crnog luka
* 3 manje šargarepe
* 3 stabljike celera
* 300 g pilećeg belog mesa
* 2 l supe od povrća iz kocke
* 200 ml pavlake za kuvanje
* 50 g orzo paste
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1 Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i stabljike celera oguliti i takođe iseći na kockice. Pileće belo meso iseći na kockice.
2 Na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast a zatim dodati šargarepu i stabljike celera, te sve zajedno kratko propržiti.
3 Ubaciti piletinu i pržiti je neprekidno mešajući dok ne promeni boju. Nadalje dinstati dolivajući pomalo supe od povrća dok povrće napola ne omekša.
4 Zatim naliti preostalom supom, sipati pavlaku za kuvanje i začiniti po ukusu. Nastaviti kuvanje dok povrće potpuno ne omekša. Pred kraj kuvanja ubaciti orzo pastu i kuvati još desetak minuta dok testenina ne omekša.
Savet: Čorbu poslužite dok je još sveža, zokom mirovanja pasta će nabubriti i zgusnutu čorbu.