31.03.2022 Predjela

Pileća čorba s orzo pastom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Za 5 osoba
Priprema: 60 min.

Sastojci:
*2 glavice crnog luka
* 3 manje šargarepe
* 3 stabljike celera
* 300 g pilećeg belog mesa
* 2 l supe od povrća iz kocke
* 200 ml pavlake za kuvanje
* 50 g orzo paste
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:

1 Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i stabljike celera oguliti i takođe iseći na kockice. Pileće belo meso iseći na kockice.
2 Na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast a zatim dodati šargarepu i stabljike celera, te sve zajedno kratko propržiti.
3 Ubaciti piletinu i pržiti je neprekidno mešajući dok ne promeni boju. Nadalje dinstati dolivajući pomalo supe od povrća dok povrće napola ne omekša.
4 Zatim naliti preostalom supom, sipati pavlaku za kuvanje i začiniti po ukusu. Nastaviti kuvanje dok povrće potpuno ne omekša. Pred kraj kuvanja ubaciti orzo pastu i kuvati još desetak minuta dok testenina ne omekša.

Savet: Čorbu poslužite dok je još sveža, zokom mirovanja pasta će nabubriti i zgusnutu čorbu.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category