Paradajz-čorba s ćufticama
Sastojci:
1 struk manjeg praziluka
1 kriška celera
1 šargarepa
1 čen belog luka
6 dl paradajz-soka
250 g mlevene junetine
1/2 glavice crnog luka
1 jaje
3 kašike prezle
1 kašika seckanog peršuna
biber, so, ulje
ISPROBAJTE I… Čorba sa poširanim jajima
Priprema:
1. Praziluk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer oguliti i izrendati na krupno rende. Beli luk očistiti i ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti praziluk, beli luk, celer i šargarepu. Nastaviti dinstajući uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša.
3. Dinstano povrće s malo tečnosti izmiksati u blenderu. Vratiti u šerpu, pa naliti paradajz soskom, sipati i malo vode koliko je potrebno da čorba ne bude previše gusta i ostaviti da proključa.
4. Posebno pripremiti ćuftice. Sjediniti mleveno meso sa sitno seckanim crnom lukom, jajetom, prezlom i peršunom, dodati začine po ukusu i ručno izmesiti. Od umešene smese nauljenim dlanovima oblikovati manje ćuftice.
5. U ključalu čorbu spuštati jednu po jednu ćufticu i kuvati ih najmanje 15 min. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!