kus kus salata

Kus-kus salata

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
posno jelo
priprema: 35 min.

Sastojci:
* 200 g kus-kusa
* 300 ml vode
* 100 g kukuruza šećerca
* 150 g cvetova brokolija
* 1 veća crvena paprika roga
* 250 g konzervirane skuše
Za preliv:
* 1 limun
* 30 ml maslinovog ulja
* 50 g zelenih maslina bez koštice
* morska so
* 1 kašika sveže seckane mirođije

Priprema:
1. Zagrejati vodu do ključanja, pa njome preliti kus-kus i ostaviti da nabubri.
2. Posebno pripremiti preliv za kus-kus. Koricu limuna izrendati, a sok iscediti, beli luk očistiti i ispasirati, masline sitno iseći. U činiji sjediniti sok od limuna i maslinovo ulje, dodati rendanu koricu limuna, pasirani beli luk, masline i mirođiju, posoliti po ukusu i dobro izmešati.
3. Pripremljenim prelivom preliti nabubreli kus-kus i polako promešati.
4. Cvetove brokolija iskidati na manje komade, crvenu papriku očistiti od semena i peteljke i iseći na kockice. U tiganju na malo ulja propržiti papriku da blago omekša, ocediti je od masnoće i dodati u posudu s kus-kusom. U tiganj sipati još malo ulja, te kratko propržiti cvetove brokolija, pa i njih dodati u činiju s ostalim sastojcima.
5. Kukuruz šećerac ocediti od tečnosti i ubaciti u činiju, dodati i konzerviranu skušu, oceđenu od ulja i iskidanu na manje komade. Promešati da se sastojci ravnomerno rasporede. Salatu ostaviti da odstoji u frižideru do služenja.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category