Krem čorba s tikvicama
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 40 min.
Sastojci:
* 1 glavica crnog luka
* 2 šargarepe
* 2 mlade tikvice
* 150 g šampinjona
* 2 kašike gustina
* 100 g krem sira
* biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Crni luk i šargarepu očistiti i iseći na kockice.
2. Tikvice oguliti i iseći na kockice, šampinjone na listove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šaragarepu. Nadalje dinstati dolivajući vodu po potrebi dok šargarepa napola ne omekša.
4. Dodati tikvice i šampinjone i nastaviti s dinstanjem desetak minuta.
5. Naliti s 1 l vode, dodati začine po ukusu i kuvati dok ne proključa.
6. Posebno razmutiti gustin i krem sir u malo vode pa sipati u ključalu čorbu. Kuvati na umerenoj temperaturi povremeno mešajući dok se ne dobije željena gustina.