Krem čorba od šargarepe
Sastojci:
* 400 g šargarepi
* 1 krompir
* 1 crni luk srednje veličine
* 2 čena belog luka
* 1 kašičica rendanog đumbira
* 1 ljuta papričica
* 1,5 l supe od povrća
* 1/2 kašika limunovog soka
* so
* ulje
Isprobajte i… Belu čorbu od sočiva
Priprema:
1. Šargarepu i krompir oguliti i iseći na tanke kolutove, crni luk i ljutu papričicu na kockice, a beli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a potom dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti. Nadalje dinstati dolivajući vodu po potrebi dok šargarepa napola ne omekša.
3. Sipati supu od povrća i kuvati dok ne proključa. Dodati krompir, đumbir, ljutu papričicu i začine po ukusu, pa kuvati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Potom povrće procediti i s malo tečnosti u kojoj se kuvalo izmiksati u blenderu. Sjediniti s preostalom supom od kuvanja i kuvati dok ne proključa. Ukoliko je čorba previše gusta doliti malo vode.
Više saveta naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!