Krem čorba od praziluka
Sastojci:
1 manji struk praziluka
250 g pilećeg belog mesa
1 manja tikvica
1,2 l supe od povrća
1 žumance
2 kašike pavlake
1 kašika gustina
biber, so
ulje
ISPROBAJATE I… Krem čorbu od šargarepe
Priprema:
1. Praziluk i tikvicu očistiti i iseći na kockice. Pileće belo meso takođe iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti praziluk, a potom dodati kockice piletine, pa i njih kratko propržiti da meso promeni boju. Nastaviti dinstajući uz povremeno dolivanje supe od povrća po potrebi.
3. Nakon što piletina napola omekša, ubaciti tikvice, sipati preostalu supu i nastaviti kuvanje.
4. Posebno umutiti žumace, gustin i pavlaku, te sipati u čorbu pred kraj kuvanja nakon što svi sastojci omekšaju. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
Savet: Ukoliko je čorba nakon kuvanja gušća, sipajte malo vode po potrebi.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!