Kiflice sa sirom
Sastojci:
* 200 ml mlake vode
* 1 kvasac
* 1 kašičica šećera
* 800 g brašna
* 4 jajeta
* 1 kašičica soli
* 1 jogurt u čaši
* 200 g sitnog sira
* 250 g margarina
* susam po ukusu
ISPROBAJTE I… Štapiće sa sirom
Priprema:
1. U mlaku vodu izmrviti kvasac. Dodati šećer i kašiku brašna, promešati i ostaviti ga da nadođe.
2. U dublju posudu sipati polovinu brašna. Dodati 2 jajeta, so i jogurt. Zatim dodati nadošao kvasac, pa postepeno dodajući preostalo brašno umesiti glatko testo.
3. Prebaciti ga na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 12 loptica.
4. Svaku razvući oklagijom na veličinu plitkog tanjira. Testo premazivati omekšalim margarinom i ređati jedno na drugo, a poslednje ne premazivati. Sve pokriti krpom te ostaviti 15 minuta da odstoji.
5. Nakon toga, tanko razvući testo, pa ga iseći na trouglove.
6. Pomešati sir sa jajetom a zatim na svaki trougao staviti po malo fila. Uviti testo u kiflice i ostaviti ih 15 minuta da odstoje.
7. Na kraju ih premazati umućenim jajetom, posuti susamom po ukusu i poređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 200°C oko 30 minuta.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!