Kiflice s kukuruznim brašnom
Kiflice s kukuruznim brašnom
za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 40 min.
pečenje: 30 min.
Sastojci:
* 300 g belog pšeničnog brašna
* 200 g kukuruznog brašna
* 25 g svežeg kvasca
* 1 kašičica šećera
* 100 ml mlakog mleka
* 150 ml jogurta
* 50 ml maslinovog ulja
* 250 g suvog vrata
* 100 g krem sira
* origano
* 1 jaje
* 20 g parmezana
Priprema:
1. U mlakom mleku razmutiti izmrvljen svež kvasac s kašičicom šećera i brašna pa ostaviti na toplo da nadođe.
2. Sjediniti belo i kukuruzno brašno s malo soli. Dodati nadošli kvasac, maslinovo ulje i jogurt, te promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo podeliti na šest delova i oblikovati jufke. Ostaviti ih da odstoje desetak minuta.
4. Za pripremu fila suvi vrat iseći na kockice i sjedintii s krem sirom i origanom.
5. Uzeti jednu jufku istanjiti je oklagijom i iseći na osam trouglova. Na širi deo svakog trougla naneti kašičicu fila i oblikovati kiflicu. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još kiflica.
6. Poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da nadođu desetak minuta. Premazati ih umućenim jajetom i posuti parmezanom. Peći u zagrejanoj rernoi na 200°C dok ne porumene.