Gulaš od šampinjona
Sastojci: 300 g crnog luka 400 g šampinjona 200 g šargarepe 200 g krompira 2 dl paradajz- -pelata 1 kašika slatke mlevene paprike 2 dl ulja 4 dl vode 1 kašika brašna lovorov list mešavina začina i bibera po ukusu
Priprema:
1. Crni luk iseckati na krupne kocke, a šargarepu na kolutove, te ih zajedno prodinstati na ulju dok ne omekšaju. Dodati šampinjone isečene na čet- vrtine i paradajz- pelat. Promešati i pustiti da se dinsta na laganoj vatri još dvadesetak minuta.
2. Kada su pečurke omekšale, doliti vodu i začiniti po ukusu.
3. Krompir iseći na kocke i dodati pečurkama pa ku- vati dok krompir ne omekša.
4. Na kraju u malo vode razmutiti brašno i mlevenu slatku papriku tako da se dobije smesa bez grudvica, pa zapržiti gulaš neprestano mešajući dok se sve ne ujednači.
5. Ostaviti jelo da se kuva na tihoj vatri još desetak minuta