Gulaš od šampinjona

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci: 300 g crnog luka 400 g šampinjona 200 g šargarepe 200 g krompira 2 dl paradajz- -pelata 1 kašika slatke mlevene paprike 2 dl ulja 4 dl vode 1 kašika brašna lovorov list mešavina začina i bibera po ukusu

Priprema:

1. Crni luk iseckati na krupne kocke, a šargarepu na kolutove, te ih zajedno prodinstati na ulju dok ne omekšaju. Dodati šampinjone isečene na čet- vrtine i paradajz- pelat. Promešati i pustiti da se dinsta na laganoj vatri još dvadesetak minuta.

2. Kada su pečurke omekšale, doliti vodu i začiniti po ukusu.

3. Krompir iseći na kocke i dodati pečurkama pa ku- vati dok krompir ne omekša.

4. Na kraju u malo vode razmutiti brašno i mlevenu slatku papriku tako da se dobije smesa bez grudvica, pa zapržiti gulaš neprestano mešajući dok se sve ne ujednači.

5. Ostaviti jelo da se kuva na tihoj vatri još desetak minuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category