Francuska salata
Sastojci:
- 200 g kiselih krastavaca
- 200 g smrznutog graška
- 200 g šargarepe
- 200 g krompira
- 200 g majoneza
- 150 g pavlake
- 1 jabuka
- 1/2 limuna
- 5 jaja so biber
Priprema
1. Krompir dobro oprati, pa oba- riti zajedno sa korom. Potom ga procediti od suvišne tečnosti, ostaviti da se ohladi. Oguliti ga i iseći na kockice.
2. Šargarepu oguliti i iseći na kockice, te obariti u slanoj vodi. Pred kraj kuvanja dodati grašak i kuvati dok ne omekša. Procediti od suvišne tečnosti.
3. Jaja obariti, očistiti od ljuske i iseći na kockice.
4. Jabuku oguliti i iseći na kockice, kisele krastavce takođe iseckati.
5. U vanglici sjediniti krompir, krastavce, jabuku, jaja, šargarepu i grašak. 6. Posebno umutiti majonez, pavlaku i sok od limuna. Dodati malo bibera i soli po ukusu pa promešati i preliti preko povrća. Mešati varjačom dok se ne dobije ujednačena smesa. Osta- viti u frižideru da se ohladi.