Čorba od povrća s orzo pastom
za 4 osobe
posno jelo
priprema: 60 min.
Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 srednje šargarepe
* 1 kriška celera
* 1 crvena paprika šilja
* 120 g mariniranih šampinjona
* 2 kašike sckanog peršuna
* 1,5 l supe od povrća iz kocke
* 300 ml soka od paradajza
* 5 kašika orzo paste
* 1/2 kašičice belog luka u prahu
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer oguliti i takođe iseći na kockice. Marinirane šampinjone iseći na listove.
2. Na malo zagrejanog ulja propržiti crni luk da postane staklast, a zatim dodati šargarepu i celer, te sve zajedno kratko propržiti.
3. Ubaciti papriku i pržiti je dok blago ne omekša.
4. Dodati orzo pastu i sve zajedno kratko propržiti neprekidno mešajući.
5. Sipati sok od paradajza i supu od povrća, začiniti belim lukom u prahu, posoliti i pobiberiti, pa kuvati na umerenoj temperaturi povremeno mešajući dok pasta ne nabubri.
6. Gotovu čorbu posuti seckanim peršunom i poslužiti je dok je još topla.
Savet: Čorbu poslužite neposredno nakon pripreme, kako pasta ne bi previše nabubrila.