Carska pita
Sastojci:
* 4 jajeta
* 1 šolja (od 2 dl) ulja
* 1 šolja (od 2 dl) kefira
* 1 šolja (od 2 dl) mekog pšeničnog brašna
* 1 šolja (od 2 dl) kukuruznog brašna
* 1 prašak za pecivo
* 200 g šunkarice
* 200 g mladog sira
* 150 g crvene kisele paprike
* 150 g kiselih krastavčića
* susam
* so
IPSORBAJTE I… Kiselu pitu
Priprema:
1. U činiji sjediniti jaja, ulje, kefir, prašak za pecivo, kukuruzno i pšenično brašno. Dodati malo soli po ukusu, pa sastojke umutiti žicom ili mikserom.
2. Šunkaricu, mladi sir, crvenu kiselu papriku i krastavce iseći na kockice.
3. Seckane sastojke sjediniti s prethodno umućenom smesom i polako promešati varjačom.
4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa izliti u nju pripremljenu smesu. Odgore posuti susamom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Ohlađenu pitu iseći na kocke.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!