Punjene paprike bez mesa
Glavna jela
Punjene paprike bez mesa
Priprema: 60 min.
Pečenje: 40 min.
Posno jelo
Sastojci:
* 1 struk praziluka
* 1 srednja šargarepa
* 1 mlada tikvica
* 200 g šampinjona
* 150 g pirinča
* 100 g seckanih badema
* 8 žutih paprika
* 2 kašike pirea od paradajza
* 800 ml supe od povrća
* 1 kašike mlevenih listova nane
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Praziluk očistiti i iseći na kockice, tikvicu oguliti i takođe iseći na kockice. Šargarepu oguliti i izrendati nakrupno, šampinjone iseći na listove.
2. U dubljem tiganju na malo ulja propržiti praziluk i šargarepu. Dodati tikvicu i šampinjone, pa nadalje pržiti na umerenoj temperaturi dok tečnost koju su pečurke pustile ne uvri.
3. Pirinač obariti u slanoj vodi i umešati u smesu od povrća, dodati seckane bademe, nanu, posoliti i pobiberiti. Sastojke dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
4. Paprike izdubiti i očistiti od semena i peteljke, pa ih napuniti pripremjenim filom. Poslagati u nauljenu tepsiju.
5. Supu od povrća prokuvati, pa njome preliti pire od paradajza i izmešati žicom. Preliti preko paprika.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok paprike ne omekšaju.