18.01.2022 Posna jela

Pasta s dimljenim lososom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 30 min.

Sastojci:
* 400 g posne spiralne testenine
* 3 čena belog luka
* 30 ml maslinovog ulja
* 1 kg zrelog paradajza
* 200 ml soka od paradajza
* 150 g dimljenog lososa bez kostiju
* nekoliko listova bosiljka
* malo origana
* 1,5 kašika soli
* 1 kašičica smeđeg šećera

Priprema:
1. Beli luk očistiti i iseći na listove, paradajz i losos iseći na kockice.
2. U šerpi zagrejati maslinovo ulje, pa dodati listiće belog luka i bosiljka, te sve zajedno propržiti nekoliko sekundi da zamiriši. Ubaciti iseckani paradajz, dodati šećer i nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dok se paradajz ne raspadne.
3. Sipati sok od paradajza, dodati kockice lososa i malo origana, pa prokuvati.
4. U veću šerpu sipati 4 l vode, dodati 1,5 kašiku soli i kuvati dok ne proključa. Ubaciti testeninu i nadalje je kuvati još osam minuta dok ne postane al dente. Ocediti je od suvišne tečnosti, ali tečnost od kuvanja ne bacati.
5. U prohlađeni sos od paradajza ako je gust sipati malo tečnosti od kuvanja testenine. Dodati testeninu i polako promešati.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category