19.01.2022 Posna jela

Paprikaš od soma i šarana

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
posno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 500 g fileta soma
* 500 g fileta šarana
* 2 glavice crnog luka
* 1 struk praziluka
* 1 kriška korena celera
* 2 šargarepe
* 3 paradajza
* 2 čena belog luka
* 350 ml soka od paradajza
* 150 ml belog vina
* 400 g testenine po želji
* 2 lovorova lista
* 1 kašičica slatke mlevene paprike
* 1 kašičica ljute mlevene paprike
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk i praziluk očistiti i iseći na kockice, paradajz takođe iseći na kockice. Šargarepu i celer oguliti i izrendati nakrupno. Beli luk očistiti i ispasirati.
2. Filete soma i šarana iseći na krupnije kocke. Ako šaran ima sitnih kostiju, filete unakrsno iseći na svakih 2 mm kako bi se kosti usitnile i kasnije raskuvale.
3. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk i praziluk a zatim dodati celer i šargarepu, te sve zajedno kratko propržiti.
4. Ubaciti paradajz i beli luk, pa pržiti neprekidno mešajući još nekoliko minuta. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće ne omekša.
5. Povrće preručiti u blender i izmiksati, pa dobijenu kašu vratiti u šerpu.
6. Sipati sok od paradajza i belo vino i doliti vode koliko je potrebno da bi se dobila željena gustina paprikaša. Ubaciti lovorov list, mlevenu slatku i ljutu papriku, posoliti i pobiberiti po ukusu. Kuvati dok ne proključa a zatim ubaciti ribu i nadalje kuvati još 25 minuta.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category