



Oslić na đuveču
Foto: Ženja Aćimović za 4 osobe posno jelo priprema: 60 min. pečenje: 30 min. Sastojci: * 500 g hoki oslića * 150 g palente * 1 struk...
pročitaj još
Pohovani riblji štapići
za 4 osobe posno jelo priprema: 35 min. Sastojci: 600 g fileta soma 3 dl piva 100 g brašna + brašno za oblaganje ribljih štapića 60 g ku...
pročitaj još
Posni kolač s narandžom
za 6 osoba posno jelo priprema: 30 min. pečenje: 30 min. Sastojci: Za koru: 350 ml soka od narandže 4 kašike domaćeg džema od kajsija ...
pročitaj još
Posni minjoni sa vanil- kremom
Sastojci: Za koru: * 3 čaše (od 2 dl) mekog brašna * 2 čaše (od 2 dl) šećera * 2 čaše (od 2 dl) vode * 1 kašičica sode bikarbone * 5 kašika ...
pročitaj još
Posna pita s pivom
Sastojci: * 1 struk praziluka * 400 g šampinjona * 4 srednja krompira * 400 g tankih kora za pitu * 150 ml piva * 150 ml ulja * biber * so ...
pročitaj još
Posna punjena paprika
Sastojci: * 20 suvih paprika * 2 glavice crnog luka * 2 šargarepe * 400 g krompira * 100 g pirinča * 100 g mlevenih oraha * 1 kašičica mleve...
pročitaj još
Posno jelo: Panirana riba iz rerne
Sastojci: 600 g filetirane tune 1 limun 5 kašika maslinovog ulja 150 g prezli 1 kašika seckane mirođije mešavina začina biber Za prilog: 2...
pročitaj još
Špagete s povrćem i tunjevinom
Sastojci: * 300 g posnih špageta * 1 šargarepa * 2 struka mladog luka * 1 manji crveni luk * 1/2 crvene paprike * 1/2 kelerabe * 1 veća konz...
pročitaj još
Posni bolonjez
Sastojci: * 1 praziluk * 2 šargarepe * 150 g crvenog sočiva * 200 g šampinjona * 300 g paradajz pelata * 2 dl paradajz soka * nekoliko listo...
pročitaj još
Proso s pečurkama i tunjevinom
Sastojci: * 1 veća glavica crnog luka * 2 šargarepe * 400 g šampinjona * 150 g prosa * 1 veća konzerva tunjevine * 1 kašičica mlevene paprike...
pročitaj još
Specijaliteti od rečne ribe
Ukusni delikatesi od ribe, pripremljeni po tradicionalnim receptima, odličan su izbor za početak leta. Jela od rečne ribe Pastrmka na vodeničarsk...
pročitaj još
Krem čorba od šargarepe
Sastojci: * 400 g šargarepi * 1 krompir * 1 crni luk srednje veličine * 2 čena belog luka * 1 kašičica rendanog đumbira * 1 ljuta papričica...
pročitaj još
Gulaš od šampinjona
Sastojci: 300 g crnog luka 400 g šampinjona 200 g šargarepe 200 g krompira 2 dl paradajz- -pelata 1 kašika slatke mlevene paprike 2 dl ulja 4 dl vo...
pročitaj još
Riblja čorba
Sastojci: 3 veće glavice crnog luka 1 šargarepa 1 koren peršuna 6 potkovica šarana 1/2 limuna 3 lista lovora nekoliko zrna b...
pročitaj još
Paprikaš od šarana
Sastojci: 2,5 kg tovljenog šarana 2 glavice crnog luka 2 šargarepe 1 koren peršuna 60 g celera 1 paštrnak 3 dl soka od parad...
pročitaj još
Riblji štapići
za 4 osobe mrsno jelo priprema: 45 min. Sastojci 1 kg zamrznutih fileta soma 3 parčeta bajatog hleba 2 dl vode 3 jajeta ...
pročitaj još
Zimska krem čorba
za 4 osobe posno jelo priprema: 45 min. Sastojci 1 manji karfiol 1 manji brokoli 1 glavicva crnog luka 1 šargarepa 70...
pročitaj još
Ratatuj s ribom
za 4 osobe posno jelo priprema: 60 min. pečenje: 30 min. Sastojci: * 2 glavice crnog luka * 2 crvene paprike * 2 mlade tikvice * 1 sre...
pročitaj još