Zapečeni ravioli
za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 40 min.
Sastojci:
* 500 g raviola punjenih šunkom
* 500 g sitnog sira
* 200 ml pavlake za kuvanje
* 500 g spanaća
* 40 g parmezana
* 2 jajeta
* 200 g kačkavalja
* so
* ulje
Za preliv:
* 100 ml pavlake za kuvanje
* 1 jaje
Priprema:
1. Raviole obariti u slanoj vodi a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti. Poprskati ih s malo ulja i promešati da se ne bi slepili dok se pripremaju ostali sastojci.
2. Spanać očistiti i oprati pa kratko blanširati u vodi dok listovi ne omekšaju. Ocediti ga od suvišne tečnosti i iseckati.
3. Za pripremu fila sjediniti pavlaku za kuvanje, sitni sir, parmezan i jaja, pa dodati seckani spanać i promešati.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti pa dno prekriti obarenim raviolima. Premazati ih filom od spanaća i posuti s malo rendanog kačkavalja. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom i završiti s kanelonima.
5. Posebno pripremiti preliv – umutiti jaje s pavlakom za kuvanje pa preliti preko raviola. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.