Zapečene kobasice s krompirom
Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 pileće polutrajne kobasice
* 3 krompira srednje veličine
* 3 jajeta
* 1 kašika seckanog peršuna
* so
* biber
* 30 g putera
* ulje
ISPROBAJTE I… Punjeni krompir
Priprema:
1. Krompir zajedno s ljuskom obariti u vodi, potom ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi, te oguliti i iseći na kolutove.
2. Crni luk iseći na kockice i pržiti na vrelom ulju dok ne postane staklast.
3. Dodati pileću kobasicu isečenu na kolutove, te sve zajedno kratko propržiti.
4. Ubaciti bareni krompir i kockice putera, pa kratko pržiti polako mešajući dok se puter ne rastopi. Začiniti po ukusu.
5. Pripremljene sastojke prebaciti u nauljenu vatrostalnu tepsiju, pa odozgo razbiti tri jajeta. Kratko zapeći u zagrejanoj rerni na 200°S dok se jaja ne stegnu.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!