Varivo s povrćem
za 4 osobe
posno jelo
priprema: 60 min.
Sastojci:
* 2 glavice crnog luka
* 2 šargarepe
* 4 štapića celera
* 400 g pelata paradajza
* 200 g šampinjona
* 450 g obarenog krupnog pasulja
* 100 g sitnije testenine
* 1 kašičica dimljene mlevene paprike
* 1,5 l supe od povrća iz kocke
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu n akolutove. Štapiće celera oguliti i iseći na polukrugove, a šampinjone na deblje listove.
2. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk, zatim dodati kolutove šargarepe i pržiti je dok napola ne omekša.
3. Ubaciti iseckane štapiće celera i šampinjone, pa dinstati u soku koji su pečurke pustile dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Dodati pelat paradajza i sve zajedno kratko propržiti. Naliti supom od povrća i kuvati dok ne porključa.
5. Ubaciti obareni pasulj, dodati mlevenu papriku i biber, pa dodati testeninu. Nadalje kuvati na umerenoj temperaturi povremeno mešajući dok testenina ne nabubri i ne upije suvišnu tečnost. Gotovo jelo posoliti po ukusu.
Savet: Za pripremu jela možete sami obariti pasulj ili koristiti već obareni pasulj iz konzerve.