varivo s graskom

Varivo od graška i spanaća

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
posno jelo
priprema: 90 min.

Sastojci:
* 2 srednje glavice crnog luka
* 2 srednje šargarepe
* 1 kriška celera
* 2 cm korena đumbira
* 3 čena belog luka
* 600 g mladog graška
* 400 g zrelog paradajza
* 2 srednja krompira
* 250 ml soka od paradajza
* 1 l supe od povrća
* 100 g bebi spanaća
* 50 g ljuspica soje
* 2 kašike seckane mirođije
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti, šargarepu i celer oguliti i iseći na kockice, svež paradajz takođe iseći na kockice. Đumbir i beli luk očistiti od korice i izrendati. Krompir oguliti i iseći na krupnije kocke.
2. U šerpi zagrejati malo ulja, pa propržiti na njemu crni luk, šargarepu i celer. Dodati beli luk i đumbir, pa pržiti neprekidno mešajući nekoliko minuta.
3. Ubaciti mladi grašak i paradajz, preliti sokom od paradajza i sipati malo supe od povrća da sastojci ogreznu. Nadalje kuvati na umerenoj temperaturi dolivajući pomalo preostale supe dok povrće napola ne omekša. Ubaciti krompir i nastaviti kuvanje dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj kuvanja umešati ljuspice soje i mirođiju, pa sačekati da soja nabubri. U gotovo jelo dodati bebi spanać i promešati da bi listovi svenuli.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category