Špageti s povrćem i tunjevinom
za 3 osobe
posno jelo
priprema: 30 min.
Sastojci:
* 300 g posnih špageta
* 1 šargarepa
* 2 struka mladog luka
* 1 manji crveni luk
* 1/2 crvene paprike
* 1/2 kelerabe
* 1 veća konzerva tunjevine
* biber
* ulje
* 40 ml soja sosa
* so
Priprema:
1. Špagete obariti u slanoj vodi a potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
2. Šargarepu i kelerabu oguliti i iseći na štapiće, papriku takođe iseći na štapiće.
3. Mladi luk iseći na kolutove a crveni luk na rebarca.
4. Na vrelom ulju propržiti seckano povrće da omekša, a potom dodati obarene špagete.
5. Sipati soja sos, dodati začine po ukusu i promešati.
6. Tunjevinu ocediti od suvišne masnoće, te je dodati u jelo pred sam kraj prženja i promešati.