Šnicle punjene podvarkom
Sastojci:
- 2 pileća bela mesa sa kostim
- a 1 kg kiselog kupusa
- 2 glavice crnog luka
- 150 g mesnate slanine
- 2 kašike senfa
- mešavina začina
- biber
- ulje
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, mesnatu slaninu na štapiće.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu, a zatim dodati kiseli kupus. Sve zajedno kra- tko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok kupus ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati biber i začine po ukusu.
3. Dinstani podvarak preručiti u zemljanu posudu i zapeći u rer- ni zagrejanoj na 200°S oko 30 min.
4. Za to vreme pileće belo meso odvojiti od kostiju. Svaku polovinu zaseći i otvoriti pa istanjiti preko najlon kese tučkom za meso.
5. Istanjene polovine preseći napola da bi se dobilo 8 šnicli za punjenje.
6. Šnicle premazati senfom, pa na polovinu svake naneti punu kašiku podvarka. Preklopiti, a krajeve slepiti pomoću tučka za meso.
7. Punjene šnicle ispeći na vrelom ulju sa obe strane da porumene. Poslužiti uz preostali podvarak i pire krompir po želji.