Šašuka s tikvicama i paradajzom
Šašuka s tikvicama i paradajzom
za 2 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 10 min.
Sastojci:
* 1 srednja glavica crnog luka
* 5 zrelih paradajza srednje veličine
* 2 crvene paprike roge
* 1 paprika babura
* 2 čena belog luka
* 1 mlada tikvica
* 4 šampinjona
* 4 jajeta
* 50 g feta sira
* 1/4 avokada
* ulje
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Crvenu i žutu papriku očistiti od semena i peteljke, te iseći na kocke, paradajz takođe očistiti i iseći na krupnije komade.
2. Šampinjone iseći na deblje listove, a tikvicu oguliti i iseći na kockice. Feta sir iseći na kockice, pulpu avokada na listove.
3. U dubljem taganju na malo ulja propržiti crni luk, dodati crvenu i žutu papriku i pržiti dok paprika napola ne omekša.
4. Ubaciti tikvice i nastaviti prženje još tri minuta. Dodati paradajz i šampinone, pa nadalje dinstati povrće u sopstvenom soku dok ne omekša.
5. Pripremiti dva metalna tanjira i rasporediti u njih povrće. Kašikom napraviti udubljenja u povrću i razbiti u njih jaja. Odozgo posuti feta sirom.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok jaja ne budu gotova.