17.01.2022 Glavna jela

Rolane kobasice s povrćem

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Rolane kobasice s povrćem
za 3 osobe
priprema: 20 min.
pečenje: 15 min.
mrsno jelo

Sastojci:
* 9 pari tankih roštilj kobasica
* 2 mlade tikvice
* 3 crvene paprike roge
* ulje
* so

Priprema:
1. Mlade tikvice zajedno s korom oprati, a zatim ih pomoću noža s ravnim sečivom iseći na tanke listove. Posoliti ih i ostaviti da puste sok.
2. Paprike roge uzdužno iseći na šire trake, te očistiti od semena i peteljki.
3. U tiganju na malo ulja kratko propržiti povrće s obe strane, tek toliko da omekša. Vaditi ga na papirni ubrus kako bi se ocedilo od suvišne masnoće.
4. Uzeti par kobasica pa duž jedne, unutrašnje strane postaviti list tikvice, te zajedno s kobasicom uviti u krug. Do njega postaviti list paprike i nastaviti obmotavanje. Nadovezati još dva para kobasica zajedno s povrćem da bi se formirao “točak”. Unakrsno ga probosti sa dva drvena štapića da bi se kobasice i povrće fiksiralo. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još dva “točka”.
5. Ovako oblikovane kobasice izbockati čačkalicom na više mesta (kobasice je potrebno izbockati da bi tokom pečenja tečnost slobodno oticala kako ne bi došlo do pucanja).
6. Oblikovane kobasice peći u tiganju na zagrejanom ulju s obe strane dok ne porumene, a suvišna tečnost koju su pustile ne uvri.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category