Restovana džigerica s jajima
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 40 min.
Sastojci:
* 3 veće glavice crnog luka
* 600 g pileće džigerice sa srcima
* 1 srednja šargarepa
* 6 jaja
* mešavina suvih začina
* mleveni biber
* 2 kašike domaće masti
* 1 kašika seckanog peršuna
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i izrendati nakrupno.
2. Džigericu očistiti od masnoće te polovine razdvojiti, pileća srca takođe očistiti.
3. U šerpi rastopiti svinjsku mast pa dodati crni luk i pržiti ga na umerenoj temperaturi povremeno mešajući dok ne postane straklast. Tokom prženja ne dolivati vodu.
4. Ubaciti rendanu šargarepu te sve zajedno kratko propržiti.
5. Dodati pileću džigericu i srca, pa nastaviti prženje dok džigerica ne promeni boju i ne omekša.
6. U činiju ubaciti jaja i blago ih umutiti. Smesu presuti u šerpu s džigericom i nadalje pržiti neprekidno mešajući nekoliko minuta dok se jaja ne skuvaju. Gotovo jelo posoliti i posuti seckanim peršunom.
Savet: Džigericu posolite na kraju, ako je začinite ranije ostaće tvrda.