Ražnjići u slanini
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 20 min.
Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* 150 g kačkavalja
* 150 g dimljene pečenice
* 2 crvene paprike šilje
* 200 g mesnate slanine u listovima
* malo slanine u komadu za premazivanje roštilja
* 2 mlade tikvice
* mleveni biber
* so
Priprema:
1. Pileće belo meso uzdužno iseći na trake širine 2 cm. Svaku traku preko prozirne folije istanjiti tučkom. Posoliti je i pobiberiti.
2. Kačkavalj i dimljenu pečenicu iseći na štapiće. Crvenu papriku rogu očistiti od peteljke i semena, te i nju iseći na štapiće.
3. Na širi kraj svake trake od mesa naneti po štapić sira, pečenice i paprike, pa smotati u rolnicu.
4. Punjene rolnice obložiti listovima slanine.
5. Mlade tikvice oprati pa zajedno s korom iseći na kolutove debljine 1 cm.
6. Na štapiće za ražnjiće naizmenično ređati kolut tikvice i rolnicu u slanini, tako da na svakom štapiću bude po tri rolnice i četiri koluta tikvice.
7. Rešetku roštilja premazati slaninom i postavti na nju ražnjiće. Peći ih na umerenoj temperaturi dok ne porumene s obe strane.