Pužići s paradajzom i mesom
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 40 min.
Sastojci:
* 300 g testenine u obliku pužića
* 4 čena belog luka
* 4 kašike maslinovog ulja
* 30 g putera
* 300 g pilećeg belog mesa
* 800 g pelata paradajza
* 2 kašike pavlake
* 1 kašičica šećera
* 50 g parmezana
* 250 g kačkavalja
* 1/2 kašičice origana
* 1/2 kašičice bosiljka
* morska so
Priprema:
1. Beli luk očistiti i iseći na listove, pileće belo meso iseći na kockice.
2. Pužiće obariti al dente u slanoj vodi a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti a vodu od kuvanja sačuvati.
3. U šerpi zagrejati maslinovo ulje i puter, pa dodati listove belog luka i kratko propržiti.
4. Ubaciti piletinu i pržiti je na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok blago ne porumeni.
5. Sipati pelat paradajza, dodati šećer, pavlaku, origano i bosiljak, pa sve zajedno kratko prokuvati. Ako je umak gust dodati malo vode od kuvanja.
6. Ubaciti obarene mašnice i polako promešati. Na kraju umešati parmezan.
7. Gotovo jelo posuti rendanim kačkavaljem.
Savet: U sos od paradajza ne treba da se dodaje so budući da je testenina slana.