Punjeno pile
Sastojci:
1 pile od 1,5 kg
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
150 g tarane
5 dl juneće supe
200 g mesnate slanine
150 g šampinjona
6 manjih krompira
1 struk bosiljka
mešavina začina
ISPROBAJTE I… Pileće batake u sosu od vina
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
2. Šargarepu izrendati na krupno rende, a šampinjone iseći na listove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a potom dodati 1/2 seckane slanine i sotirati je dok ne zamiriše. Ubaciti šampinjone pa dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Ubaciti taranu te postepeno dolivati juneću supu i kuvati uz neprekidno mešanje dok tarana ne nabubri i suvišna tečnost ne uvri.
5. Pile natrljati začinima spolja i iznutra, pa ga napuniti priprmljenim filom. Otvor pričvrstiti čačkalicama, a noge pileta svezati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju položiti pile. Oko pileta rasporediti oguljeni krompir, pa posuti preostalom slaninom, preliti ostatkom supe i rasporediti nekoliko listova bosiljka. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 60 min. Potom ukloniti foliju i nastaviti pečenje dok meso i krompir ne porumene.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!