Punjeni trouglovi od mlevenog mesa
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 20 min.
Sastojci:
* 600 g mešanog mlevenog mesa
* 2 čena belog luka
* 2 jajeta
* prstohvat sode bikarbone
* 4 pune kašike prezla
* 1/2 kašičice mlevene paprike
* 4 lista praške šunke
* 4 lista gauda sira
* 50 g tvrdog sira
* biber
* ulje
* so
Priprema:
1. U vanglici sjediniti mešano mleveno meso, pasirani beli luk, jaja, prezlu, rendani tvrdi sir, mlevenu papriku i prstohvat sode bikarbone. Dodati začine po ukusu pa dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
2. Smesu podeliti na četiri dela, pa svaki deo istanjiti u kvadrat.
3. Preko kvadrata od mesa naneti list praške šunke i gauda sira, vodeći računa da krajevi ne budu prekriveni. Potom šniclu preklopiti u trougao, a krajeve pritisnuti da se slepe.
4. Punjene trouglove pržiti na vrelom ulju s obe strane dok ne porumene.
Savet: Punjene trouglove možete pripremati i od pilećeg belog mesa.