Punjeni pileći bataci
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 15 min.
Sastojci:
* 4 veća pileća bataka s karabatakom
* 100 g tankih kolutova kulena
* 150 g kačkavalja
* 1 kašičica senfa
* mleveni biber
* malo slanine za premazivanje roštilja
* so
Priprema:
1. Pileće batake, koristeći nož za filetiranje, s unutrašnje strane zaseći uzdužno a zati pažljivo odvajati meso od kostiju da bi se dobile šnicle.
2. Svaku šniclu istanjiti preko prozirne folije tučkom, posoliti je i pobiberiti i premazati s malo senfa.
3. Na polovinu svake šnicle naneti pokutove kulena i listove kačkavalja, pa prekriti praznim delom šnicle. Krajeve šnicle pričvrstiti čačkalicom da se ne bi otvarali tokom pečenja.
4. Rešetke roštilja podmazati slaninom i postaviti na njih batake. Peći ih na umerenoj temperaturi najpre s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene. Pečene batake po želji poslužiti u krompir i salatu po izboru.
Savet: Šnicle od bataka dobro istanjite tučkom kako bi se meso brže ispeklo.