punjena paprika
05.06.2022 Glavna jela

Punjena paprika

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 2 osobe
mrsno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 45 min.

Sastojci:
* 2 veće crvene paprike
* 1 manja glavica crnog luka
* 1/2 manjeg struka praziluka
* 300 g mlevene junetine
* 100 g cvetova karfiola
* 100 g šampinjona
* 200 ml gustog soka od paradajza
* malo slatke mlevene paprike
* 100 g mladog sira
* majčina dušica
* mleveni biber
* ulje

Priprema:
1. Crni luk i praziluk očistiti i iseći na kockice, karfiol ustiniti u električnom secku, šampinjone iseći na krupnije kocke.
2. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk i praziluk, a zatim dodati mlevenu junetinu i pržiti je dok ne promeni boju. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode oko 15 minuta.
3. Nakon što tečnost uvri dodati karfiol i šampinjone, pa nastaviti dinstanje u soku koji je povrće pustilo dok tečnost ne uvri.
4. Sipati sok od paradajza, dodati mlevenu papriku, malo majčine dušice, posoliti i pobiberiti. Kuvati dok se ne dobije gusta smesa za punjenje.
5. Paprike poprečno preseči napola i očistiti ih od semena. Premazati ih uljem i poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok napola ne omekšaju.
6. Napola pečene paprike izvaditi iz rerne i napuniti ih filom od mesa. Odozgo posuti kockicama mladog sira i vratiti u rernu. Nastaviti pečenje još 30 minuta.

 

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category