Posno jelo: Panirana riba iz rerne
Sastojci:
600 g filetirane tune
1 limun
5 kašika maslinovog ulja
150 g prezli
1 kašika seckane mirođije
mešavina začina
biber
Za prilog:
2 mlade tikvice
3 crvene paprike šilje
300 g šampinjona
ulje
so
ISPROBAJTE I… Specijalitete od rečne ribe
Priprema:
1. Meso tune iseći na tanke šnicle.
2. Posebno sjediniti maslinovo ulje, rendanu koru i sok od limuna, mirođiju, biber i začine po ukusu.
3. Pripremljenom marinadom preliti tunu i ostaviti je u frižideru da miruje 60 min.
4. Zatim šnicle tune ocediti, marinadu sačuvati, a ribu uvaljati u prezle.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega paniranu ribu. Preliti je ostatkom marinade i peći u rerni zagrejanoj na 200 °S dok blago ne porumeni.
6. Mlade tikvice zajedno sa korom iseći na kolutove, šampinjone ukoliko su manji ostaviti u komadu, a veće preseći na polovine ili četvrtine.
7. Na zagrejanom ulju u voku propržiti pripremljeno povrće da omekša. Pred kraj prženja dodati začine po ukusu.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!