Posni bolonjez
Sastojci:
* 1 praziluk
* 2 šargarepe
* 150 g crvenog sočiva
* 200 g šampinjona
* 300 g paradajz pelata
* 2 dl paradajz soka
* nekoliko listova svežeg bosiljka
* 400 g posne testenine
* ulje
* biber
* so
ISPROBAJTE I… Kanelone punjene sirom
Priprema:
1. Praziluk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk i šargarepu.
3. Nakon što povrće omekša dodati šampinjone te i njih kratko propržitii.
4. Ubaciti sok i pelat paradajza, naliti vodom koliko je potrebno da povrće ogrezne i kuvati dok ne proključa.
5. Dodati crveno sočivo, nekoliko listova bosiljka i začine po ukusu pa nastaviti kuvanje dolivajući vodu po potrebi dok sočivo ne omekša a umak dobije željenu gustinu.
6. Testeninu obariti u slanoj vodi a potom je ocediti od suvišne tečnosti i poslužiti uz preliv od sočiva.
Savet: Crveno sočivo je izuzetno korisna namirnica, bogata proteinima.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!