Piletina sa šunkom i sirom
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 10 min.
pečenje: 20 min.
Sastojci:
* 2 pileća bela mesa bez kostiju
* 150 g šunke
* 150 g gauda sira
* 4 kašike kečapa
* malo origana
* 1 zelena salata kristalka
* 1 radič
* 4 kašike maslinovog ulja
* malo soli
* sok od pola limuna
Priprema:
1. Oba pileća bela mesa vertikalno preseći napola, da bi se dobile ukupno četiri pileće šnicle. Posoliti ih, te ravnom oštricom noža ukoso zarezati na svakih 1 cm.
2. Šunku i gauda sir iseći na listove, malo veće od dimenzija proreza na piletini.
3. Kečap pomešati s origanom, pa svaku šniclu premazati kašikom smese. U proreze na mesu utisnuti po list šunke i sira.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati je uljem. Rasporediti punjene šnicle i peći ih u zagrejanoj rerni na 220°C dvadesetak minuta.
5. Salatu kristalku i radič očistiti od spoljnih listova i iseći nakrupno. Preliti maslinovim uljem i sokom od limuna i posoliti po ukusu. Prohlađenu piletinu poslužiti na podlozi od salate.
Savet: Pileće šnicle moraju biti debljine oko 1,5-2 cm kako bi se mogle puniti šunkom i sirom.